Okolica

 Predstavitev okolice:
Portorož je eno najbolj znanih turističnih krajev v Sloveniji, in ima več kot sto let staro zdraviliško tradicijo. Kot zdraviliški kraj je Portorož znan že od 13. stoletja. V tistem času so Benediktinci iz samostana sv. Lovrenca že zdravili nekatere bolezni s pomočjo morske vode in solinskega blata iz bližnjih solin.

Portorož ima mediteransko podnebje z neokrnjeno naravo, veliko zelenja in zdrav morski zrak. Ponuja zabavo, sprostitev, rekreacijo, termalni center, poslovne centre za konference, kolesarske poti in lepe sončne zahode.

Obiščete lahko naše naravne parke: Sečoveljske soline, v katerih se proizvaja visoko kakovostna morska sol (na voljo za nakup), z UNESCO zaščiten naravni rezervat Strunjan in neokrnjeno naravo po dolini reke Dragonje.

V neposredni bližini se nahajajo Terme Portorož, če si boste zaželeli terapije s slanico ter fango oblogami, Casino, kjer boste lahko poskusili srečo, dobre restavracije, kjer boste okušali morske dobrote, teniška igrišča, da poskrbite za vašo kondicijo, Avditorij, če si boste zaželeli ogledati prireditev ali kino predstavo, odprta plesišča z živo glasbo, kjer se boste lahko zavrteli ter Aerodrom Portorož, od koder boste lahko poleteli na panoramske vožnje ali pa boste z letalom pripotovali. V "Apartmajih Heidi" bomo poskrbeli za vaše udobje in nepozabne počitnice.

 Zanimivosti v bližini / vredno ogleda:
- zgodovinsko mestece Piran (2 km)
- Sečoveljske soline s proizvodnjo visoko kakovostne morske soli (2 km)
- Naravni park Škocjanski zatok v Kopru (možnost opazovanja ptic) (15km)
- Naravni rezervat Strunjan pod zaščito UNESCA (1,5 km)
- Zaledje Istre z vasmi in dobrimi gostilnami
- sprehajalne poti ob morju
- kolesarske steze
- Znamenite jame: Škocjanska jama in Postojnska jama (40-80 km)
- Predjamski grad (40 km)
- Kobilarna Lipica (40 km)
- Staro mestno jedro glavnega mesta Ljubljane (120 km)
- Enodnevni izlet v Benetke s hitro ladjo iz Pirana

 

Vaše počitniško doživetje - najlepši panoramski razgled!
Apartmaji Heidi v Portorožu, Slovenija